050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Oostenrijk | Prachtig Wenen

Levendige stad vol contrasten

Reisleidster Léonie:
‘Eens was Wenen de residentie van de Habsburgers en de hoofdstad van het grootse Habsburgse rijk. Dat merkt u nog steeds, bijvoorbeeld op de Naschmarkt: alle voormalige Kronländer, die vroeger deel uitmaakten van het enorme rijk, zijn vertegenwoordigd op deze markt, ook culinair. Hier klinken Hongaars, Sloveens, Servo-Kroatisch, Tsjechisch, Pools en, je zou het bijna vergeten, ook Duits. Dat laatste met een duidelijk Weense tongval: zwierig en zangerig!

Ook de paleizen en aristocratische pleinen zijn getuigen van dit roemrijke verleden. Deze erfenis van de Habsburgers komt uiteraard ruimschoots aan bod! Niet alleen tijdens uw bezoek aan Schönbrunn, het sprookjesachtige zomerpaleis, maar ook bij de stadswandelingen langs de Hofburg, de prachtige Stephansdom en de indrukwekkende Zentralfriedhof. De pracht, praal en glorie zijn nog lang niet vergaan.

Behalve de pracht uit het verleden ziet u ook een trendy, studentikoze stad met hippe winkels en hedendaagse architectuur. Aan dat laatste hebben Hundertwasser en Hollein bijgedragen. Voeg daar de vele prachtige parken aan toe die Wenen zo leefbaar maken, plus de sierlijke kunst van de secession en u weet het zeker: Wenen is een stad die u moet ervaren. Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
centraal gelegen hotel
4x ontbijt en 1x diner
rondleiding Wiener Musikverein
vrije dag voor musea
optioneel diner dag 4
e-book 70 tips voor Wenen
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Hundertwasserhaus
Belvedere en Schönbrunn
Wiener secession en Karlsplatz
Hofburg en Stephansdom
Wiener Musikverein
Zentralfriedhof
Linke Wienzeile
SRC -reisleidster Léonie
SRC-reisleidster sinds 2002
De rondleiding door het bekendste concertgebouw van de stad, de Musikverein, is indrukwekkend!
Ontmoet onze beste reisleiders in Oostenrijk
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleider Theo
Reisleider sinds 2007

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Wenen en stadsrondrit
Wandeling door hart van de stad en vrije tijd
Rondleiding Wiener Musikverein en vrije tijd
Stad van jugendstil: Zentralfriedhof, Linke Wienzeile, Karlsplatz
Bezoek aan Schönbrunn en terugvlucht Wenen - Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Wenen en stadsrondrit

We vliegen naar de Oostenrijkse hoofdstad. Na onze aankomst in Wenen maken we een stadsrondrit. Rijdend over de pronkboulevard Ringstrasse zien we indrukwekkende gebouwen, zoals het prachtige operahuis, het klassieke parlement en het sierlijke stadhuis. We stappen uit bij het Belvedere: twee oogstrelende barokpaleizen tussen uitgestrekte tuinen. Uiteraard bekijken we ook het merkwaardige kleurrijke Hundertwasserhaus. Na deze eerste kennismaking rijden we naar ons hotel. ’s Avonds genieten we van een gezamenlijk welkomstdiner. (ca. 30 km)

dag 2: Het hart van Wenen en vrije tijd

We reizen met de metro naar het centrum van het schitterende Wenen. Wenen is een stad vol elegante monumenten en architectonische hoogtepunten. We wandelen door het hart van de Oostenrijkse hoofdstad. Hier zien we de Hofburg, het grootse keizerlijke paleis van waaruit de Habsburgers eeuwenlang over hun enorme rijk heersten. Ook bewonderen we de prachtige gotische Stephansdom, die een van de hoogste kerktorens ter wereld heeft. Dit symbool van de stad wordt door de inwoners liefkozend der Steffl genoemd. In de loop van de middag heeft u wat vrije tijd om Wenen op eigen gelegenheid verder te gaan verkennen.

National Feiertag 26 oktober
Op 26 oktober is het een nationale feestdag in Oostenrijk. Houdt u er rekening mee dat op deze dag de winkels gesloten zijn, maar dat musea, restaurants et cetera gewoon geopend zijn.

dag 3: Rondleiding Wiener Musikverein en vrije tijd

Wenen is een heerlijke muziekstad beroemd om de vele theaters en concertgebouwen. In de middag krijgen we een rondleiding in de indrukwekkende Wiener Musikverein. In het meest bekende concertgebouw van Wenen speelt het Wiener Philharmoniker elk jaar in de Gouden Zaal het Nieuwjaarsconcert op 1 januari. De rest van de dag kunt u Wenen op eigen gelegenheid ontdekken. Een bezoek aan een van de vele musea is een aanrader. Gaat u naar het kunsthistorisch museum? Dit museum behoort met zijn westerse schilderkunstcollectie van meesters als Titiaan en Rubens tot de wereldtop. Of gaat u liever naar het Museumkwartier? Dit complex telt maar liefst 20 musea. In het interactieve museum Haus der Musik staat de wereld van de muziek centraal. In een van de typisch Weense koffiehuizen kunt u terecht voor een heerlijke Sachertorte. Of struint u liever over de gezellige Naschmarkt? Het veelzijdige Wenen heeft eenieder wat te bieden! Heeft u misschien een kaartje bemachtigd voor een klassiek concert in een van de vele zalen die de stad rijk is? Een aanrader!

dag 4: Stad van jugendstil: Zentralfriedhof, Linke Wienzeile, Karlsplatz

We nemen de metro naar het Zentralfriedhof, een van de grootste begraafplaatsen van Europa, en bezichtigen de imposante jugendstilkerk, die is ontworpen door Max Hegele, een leerling van Otto Wagner. Via de Linke Wienzeile, waar we de beroemde jugendstilpanden zien, gaan we naar het Karlsplatz. Hier bewonderen we de de uitbundige barokdecoraties van de Karlskirche. We zien schitterende jugendstilbouwwerken, zoals het gebouw van de Wiener secession, het Stadtbahnstation en de paviljoens van Otto Wagner.

dag 5: Habsburgs paleis Schönbrunn en terugvlucht

We bezoeken Schönbrunn, een van de meest populaire bezienswaardigheden van de stad. Het paleis waarin de Habsburgers eeuwenlang hun zomers doorbrachten, werd in opdracht van Maria Theresia aan al haar wensen aangepast. In de vele vertrekken kunt u de pracht en praal bewonderen. Het park achter het paleis is een heerlijke plek om even bij te komen. Vervolgens gaan we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 40 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Heuriger-restaurant in Wenen, Oostenrijk
Diner in een Weens restaurant
Bezoek een typisch 'Heuriger' restaurant
Inclusief: 3-gangendiner met glas wijn
U dient bij uw (online) boeking dit diner direct te reserveren en te betalen!

kosten vanaf: € 27,00 per persoon
U kunt op dag 4 een optioneel driegangendiner boeken in een typisch Weens 'Heuriger' restaurant. Deze huiselijke restaurants horen helemaal bij Wenen! Ze ontstonden in de 18e eeuw toen een wet het mogelijk maakte dat wijnboeren hun eigen wijn van dat jaar rechtstreeks aan de bevolking mochten verkopen. Zo ontstonden overal in de stad gezellige Heurigen-restaurants die naast hun eigen wijn ook allerlei gerechten gingen serveren. Wij hebben een authentiek restaurant voor u uitgekozen op een bijzondere ondergrondse locatie. Een glas wijn zal bij dit diner natuurlijk niet ontbreken!

Uw reisleider zal met u meereizen met het openbaar vervoer naar het restaurant. De kosten voor openbaar vervoer zijn niet inbegrepen. Houdt u er rekening mee, dat u omdat het restaurant ondergronds is, een trap af moet dalen bij de entree.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Wenen06:50 - 08:35 uur
Wenen - Amsterdam16:55 - 18:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Amedia in Wenen, Oostenrijk
Hotel Amedia - Wenen
Op slechts 4 metrohaltes van het bruisende centrum van Wenen ligt Hotel Amedia. Het metrostation Kardinal-Nagl-Platz ligt op 750 meter afstand en op 250 meter vanaf het hotel ligt de tramhalte Viehmarktgasse. In de directe omgeving van het hotel zijn diverse winkels en restaurants te vinden. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, een lift, een lobby en een bar. Tegen betaling kunt u gebruik maken van de spa. De kamers zijn voorzien van wifi, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten, een minibar, een tv en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Best Western Plus Hotel Amedia

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Het was weer een fijne SRC-reis, geleid door de bekwame en sociale gids Léonie. Zij leidde ons met vaste hand door het mooie Wenen en wist ons goed wegwijs te maken.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Ik heb een prima reis gehad! Veel gezien, geleerd en vooral genoten. Genoten van de vriendelijke, enthousiaste en professionele reisleidster die ons als vanzelf langs de diverse onderdelen van het programma leidde.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Prima hotel, prima bus, enthousiaste en efficiënte reisleidster.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Dat we na aankomst op de luchthaven van Wenen direct met de bus een rondrit maakten, vonden we bijzonder fijn. We kregen zo meteen informatie over Wenen en een zeker inzicht in wat de stad te bieden had. Bijzonder fijn ook vonden we het ‘oortje’ (red. audiosysteem) waardoor we de verhalen van de reisleider goed konden volgen. Het gaf ons ook rust dat we hem niet kwijt konden raken. Door het ‘oortje’ was hij overal goed te verstaan en misten we niets van wat hij te vertellen had.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Bijzonder kundige reisleider. Ik vond het erg plezierig, dat Bart niet alleen de feiten kende van de bezochte kerken en bezienswaardigheden, maar dat hij ook zijwegen kon bewandelen en praktisch alle vragen kon beantwoorden. Ook de anekdotes waren prettig. Een gezellig causeur. Er waren geen lokale gidsen.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Wij vonden Bart echt een zeer goede reisleider. Veel kennis van zaken, veel interessante achtergrondinformatie en humor! Uitstekend!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Wenen, een prachtige, culturele stad. Reisleider Bart was zeer attent en zeer gedreven om culturele informatie te geven. Zorgzaam tot het moment dat iedereen de koffer terug had bij aankomst in Amsterdam.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Bart was een prima reisleider, zorgzaam, oog voor detail, zeer belezen en een lust om naar te luisteren.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel verlengen met een of meerdere nachten in Wenen. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. Om u een idee te geven van de mogelijkheden ziet u hieronder een of meerdere voorbeelden van hotels waar u kunt verblijven. De verlenging is op basis van logies en ontbijt en de transfers zijn inbegrepen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Hotel Amedia in Wenen, Oostenrijk
Hotel Amedia - Wenen
Op slechts 4 metrohaltes van het bruisende centrum van Wenen ligt Hotel Amedia. Het metrostation Kardinal-Nagl-Platz ligt op 750 meter afstand en op 250 meter vanaf het hotel ligt de tramhalte Viehmarktgasse. In de directe omgeving van het hotel zijn diverse winkels en restaurants te vinden. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, een lift, een lobby en een bar. Tegen betaling kunt u gebruik maken van de spa. De kamers zijn voorzien van wifi, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten, een minibar, een tv en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Best Western Plus Hotel Amedia