050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Oostenrijk | Prachtig Wenen

Levendige stad vol contrasten

Reisleidster Léonie:
‘Eens was Wenen de residentie van de Habsburgers en de hoofdstad van het grootse Habsburgse rijk. Dat merkt u nog steeds, bijvoorbeeld op de Naschmarkt: alle voormalige Kronländer, die vroeger deel uitmaakten van het enorme rijk, zijn vertegenwoordigd op deze markt, ook culinair. Hier klinken Hongaars, Sloveens, Servo-Kroatisch, Tsjechisch, Pools en, je zou het bijna vergeten, ook Duits. Dat laatste met een duidelijk Weense tongval: zwierig en zangerig!

Ook de paleizen en aristocratische pleinen zijn getuigen van dit roemrijke verleden. Deze erfenis van de Habsburgers komt uiteraard ruimschoots aan bod! Niet alleen tijdens uw bezoek aan Schönbrunn, het sprookjesachtige zomerpaleis, maar ook bij de stadswandelingen langs de Hofburg, de prachtige Stephansdom en de indrukwekkende Zentralfriedhof. De pracht, praal en glorie zijn nog lang niet vergaan.

Behalve de pracht uit het verleden ziet u ook een trendy, studentikoze stad met hippe winkels en hedendaagse architectuur. Aan dat laatste hebben Hundertwasser en Hollein bijgedragen. Voeg daar de vele prachtige parken aan toe die Wenen zo leefbaar maken, plus de sierlijke kunst van de secession en u weet het zeker: Wenen is een stad die u moet ervaren. Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
middenklassehotel
4x ontbijt en 1x diner
rondleiding Wiener Musikverein
vrije dag voor musea
optioneel diner dag 4
e-book 70 tips voor Wenen
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Hundertwasserhaus
Belvedere en Schönbrunn
Wiener secession en Karlsplatz
Hofburg en Stephansdom
Wiener Musikverein
Zentralfriedhof
Linke Wienzeile
SRC -reisleidster Léonie
SRC-reisleidster sinds 2002
De rondleiding door het bekendste concertgebouw van de stad, de Musikverein, is indrukwekkend!
Ontmoet onze beste reisleiders in Oostenrijk
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleider Theo
Reisleider sinds 2007

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Wenen, stadsrondrit en welkomstdiner
+ lees meer
Wandeling door hart van de stad en rondleiding Wiener Musikverein
+ lees meer
Vrije dag in Wenen
+ lees meer
Stad van jugendstil: Zentralfriedhof, Linke Wienzeile, Karlsplatz
+ lees meer
Bezoek aan Schönbrunn en terugvlucht Wenen - Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Wenen
70 KM

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Bekijk excursies+
Heuriger-restaurant in Wenen, Oostenrijk
Diner in een Weens restaurant
Bezoek een typisch 'Heuriger' restaurant
Inclusief: 3-gangendiner met glas wijn
U dient bij uw (online) boeking dit diner direct te reserveren en te betalen!

kosten vanaf: € 27,00 per persoon
U kunt op dag 4 een optioneel driegangendiner boeken in een typisch Weens 'Heuriger' restaurant. Deze huiselijke restaurants horen helemaal bij Wenen! Ze ontstonden in de 18e eeuw toen een wet het mogelijk maakte dat wijnboeren hun eigen wijn van dat jaar rechtstreeks aan de bevolking mochten verkopen. Zo ontstonden overal in de stad gezellige Heurigen-restaurants die naast hun eigen wijn ook allerlei gerechten gingen serveren. Wij hebben een authentiek restaurant voor u uitgekozen op een bijzondere ondergrondse locatie. Een glas wijn zal bij dit diner natuurlijk niet ontbreken!

Uw reisleider zal met u meereizen met het openbaar vervoer naar het restaurant. De kosten voor openbaar vervoer zijn niet inbegrepen. Houdt u er rekening mee, dat u omdat het restaurant ondergronds is, een trap af moet dalen bij de entree.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Wenen06:50 - 08:35 uur
Wenen - Amsterdam19:55 - 21:45 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Het was weer een fijne SRC-reis, geleid door de bekwame en sociale gids Léonie. Zij leidde ons met vaste hand door het mooie Wenen en wist ons goed wegwijs te maken.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Ik heb een prima reis gehad! Veel gezien, geleerd en vooral genoten. Genoten van de vriendelijke, enthousiaste en professionele reisleidster die ons als vanzelf langs de diverse onderdelen van het programma leidde.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Prima hotel, prima bus, enthousiaste en efficiënte reisleidster.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Dat we na aankomst op de luchthaven van Wenen direct met de bus een rondrit maakten, vonden we bijzonder fijn. We kregen zo meteen informatie over Wenen en een zeker inzicht in wat de stad te bieden had. Bijzonder fijn ook vonden we het ‘oortje’ (red. audiosysteem) waardoor we de verhalen van de reisleider goed konden volgen. Het gaf ons ook rust dat we hem niet kwijt konden raken. Door het ‘oortje’ was hij overal goed te verstaan en misten we niets van wat hij te vertellen had.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Bijzonder kundige reisleider. Ik vond het erg plezierig, dat Bart niet alleen de feiten kende van de bezochte kerken en bezienswaardigheden, maar dat hij ook zijwegen kon bewandelen en praktisch alle vragen kon beantwoorden. Ook de anekdotes waren prettig. Een gezellig causeur. Er waren geen lokale gidsen.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Wij vonden Bart echt een zeer goede reisleider. Veel kennis van zaken, veel interessante achtergrondinformatie en humor! Uitstekend!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Wenen, een prachtige, culturele stad. Reisleider Bart was zeer attent en zeer gedreven om culturele informatie te geven. Zorgzaam tot het moment dat iedereen de koffer terug had bij aankomst in Amsterdam.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Bart was een prima reisleider, zorgzaam, oog voor detail, zeer belezen en een lust om naar te luisteren.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel verlengen met een of meerdere nachten in Wenen. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. Om u een idee te geven van de mogelijkheden ziet u hieronder een of meerdere voorbeelden van hotels waar u kunt verblijven. De verlenging is op basis van logies en ontbijt en de transfers zijn inbegrepen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Hotel Amedia in Wenen, Oostenrijk
Hotel Amedia - Wenen
Op slechts 4 metrohaltes van het bruisende centrum van Wenen ligt Hotel Amedia. Het metrostation Kardinal-Nagl-Platz ligt op 750 meter afstand en op 250 meter vanaf het hotel ligt de tramhalte Viehmarktgasse. In de directe omgeving van het hotel zijn diverse winkels en restaurants te vinden. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, een lift, een lobby en een bar. Tegen betaling kunt u gebruik maken van de spa. De kamers zijn voorzien van wifi, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten, een minibar, een tv en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Best Western Plus Hotel Amedia